FOODFULNESS
  • Home
  • Nieuws
  • Kids
  • Foodfacts
  • Recepten
    • Diner
    • Healthy snacks
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Salades
    • Smoothies
  • Dieetlat
  • Coaching
    • Ervaringen cliënten
    • Tarieven 2018
  • About
    • Foodfulness
    • In de media
  • Contact

Crunchy salade met spitskool

IMG_4295

Deze lunchsalade is heerlijk fris en knapperig door de spitskool, maar ook voedzaam door de kip, avocado en noten. Je krijgt voldoende eiwitten, vezels en vetten binnen om ervoor te zorgen dat je langdurig verzadigd bent. Als je dressing en noten apart houdt kun je deze prima ’s ochtends bereiden en pas ’s middags eten. Een fijn en gezond alternatief voor brood.

Benodigdheden (2 personen)

  • 300 gram spitskool
  • 1 avocado
  • 2 handjes walnoten
  • 150 gerookte kip (biologisch)
  • 2 gekookt eieren
  • 2 handjes cherrytomaatjes gehalveerd

Dressing

  • 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 eetlepel biologische Dijon mosterd
  • 1 eetelepel bloemenhoning

 

Bereidingswijze
Kook het eitje in zo’n 8-10 min hard. Snij de spitskool,  avocado en kip in kleine stukjes of reepjes. Meng de spitskool, avocado, kip, tomaatjes en ei door elkaar. De walnoten kun je ook in stukjes hakken of alleen halveren. Klop voor de dressing in een bakje de olijfolie, mosterd en honing door elkaar. Verdeel de salade over twee kommen en verdeel de dressing erover. Bovenop strooi je de walnoten. Breng eventueel nog meer op smaak met een klein beetje peper en zout. Eet smakelijk!

  • pinterest
  • facebook
  • twitter

Related Posts

  • IMG_3534
    Frisse salade met watermeloen en feta
  • aardb
    Doe de aardbei-dip!
  • DSC02121
    Aardbeien cheesecake uit de vriezer
  • 4940496062_d857ec74a8
    Blue Monday, blue smoothie!
  • DSC01746
    Pink smoothie
  • IMG_2727
    Geroosterde aubergine met saffraansaus
  • DSC01758
    Groene salade met snijbiet, edamame en avocado

recepten_new

Genieten van je eten heeft alles te maken met de (voor)bereiding, producten en presentatie. Door zoveel mogelijk te variëren blijf je niet alleen je smaakpapillen prikkelen, maar zorg je er ook voor dat je van alle benodigde voedingstoffen genoeg binnen krijgt. En gezonde voeding hoeft niet saai te zijn, kies eens voor een ingrediënt dat je nog nooit hebt gebruikt en laat je verrassen. Je hoeft echt geen chef-kok te zijn om lekker te koken, het enige dat je nodig hebt is een recept, wat durf en...een keuken.

foodfulness-9826

Pinterest
Twitter
Facebook

tmf13

© All Rights Reserved Foodfulness 2013 Powered by Spired Media